Blokken slaap te koop

Stel je eens voor dat slaap te koop was! Dat slaap in de vorm van grote Duplo-achtige blokken in poederige pastelkleuren in de schappen van de winkels lag. Blokken van een zanderige substantie dat nog het meest doet denken aan een mengel van bruisbal en vaatwastablet.

Compact vormgegeven slaap, gewikkeld in transparant cellofaan van biologisch afbreekbaar plastic. Dat robuust maar zacht uitstraalt: geen zorgen. Dit. Wordt. Geregeld. Je hoeft ons alleen maar als een Klaas Vaak over je dekbed uit te strooien.

Zie je het voor je? Kleine blokken roze Hazenslaapjes naast kiloknallers paarse Diepe Slaap. Blokken met glitters voor Droomslaap, wit voor Lichte Slaap en groen voor de REM-versie. En natuurlijk de stuntaanbiedingen. Anti-varianten Snurk, Kater en Ochtendhumeur. Groene neon-kleurige blokken voor de nodige powernaps en de oranje versie voor enge dromen. En niet te vergeten de lichtblauwe alles-in-één supervariant. Kost even wat, maar dan kom je met alle slaapcycli verdeeld over 8 uur in één keer goed voor de dag.

Blokken slaap te koop.
Zouden we hamsteren? Net naast het net vissen?
Of wordt het het sluitstuk van de boodschappenlijst.
Een kwestie van prioriteiten of portemonnee?

Ik zou voor mezelf in elk geval meteen het grootste alles-in-één mega familiepak op de toonbank leggen. En op de vraag ‘Is het een cadeautje?’ instemmend knikken. Pak maar mooi in, met een glimmende strik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *